یکی از چالش هایی که همواره در انتخاب مسیر مسئولین به ویژه شهرداران مطرح بوده است، انتخاب سلیقه ای و صرفا براساس گرایشات سیاسی وسوابق مدیریتی افراد بوده است و نه عملکرد و بهره وری افراد، همچنین با توجه به این که فرآیند انتخاب یک فرآیند علمی وسیستمی مستمر نبوده است، نمی توان در دوره 4 سال خدمت،براساس معیارهای اولیه شهردار را ارزیابی کرد و درصورت ضرورت تذکر انجام یا تغییر شهردار صورت پذیرد
در این متن سعی بر آن داریم تا در قالب گام های اجرایی روشی کاملا علمی وسیستمی را برای انتخاب وارزیابی شهردار پیشنهاد نماییم
1- انجام مطالعات و برگزاری جلسه نخبگانی جهت شناسایی “شاخص های عمومی انتخاب شهردار”
پس از انجام مطالعات گسترده، بررسی تجارب و نمونه های موفق داخلی وخارجی و برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و نخبگانی، شاخص های عمومی انتخاب شهردار استخراج گردد.
2- اولویت بندی”شاخص های عمومی انتخاب شهردار” توسط عموم شهروندان و از طریق نظرسنجی
این بخش اهداف زیر را دنبال می کند:
الف- ارتباط مستقیم اعضاء شورای شهر با مردم در اولین گام شورای ششم
ب- فراهم کردن زمینه مشارکت مردم در مهمترین وظیفه شورا، یعنی انتخاب شهردار
ج-اعلام صریح موضع کاملا علمی ومنطقی اعضا شورا در انتخاب شهردار به دور از گرایشات سیاسی
نمونه صفحه اول نظرسنجی با لحاظ کردن اعداد اولویت
با توجه جامعه مخاطب این نظرسنجی(عموم شهروندان)، سعی برآن شده است تا شاخص ها ساده، شفاف و در تعداد مناسب طراحی شود تا مخاطب براحتی بتواند ضمن فهم صحیح موارد مذکور، ارتباط مناسب برقرار کرده وبتواند از بین 1 تا 7 شاخص ها را اولویت بندی کند. اولویت ها در شکل 1 با توجه به جلسات متعدد کارشناسی ونخبگانی و با در نظر گرفتن موارد ذکر شده در پست های اینستاگرامی بدست آمده است.
همچنین امکان ثبت سایر نظرات شهروندان در بخش “سوال باز” نظر سنجی طراحی شده است.
با تایید سوالات در طی دو الی سه روز لینک نظرسنجی با استفاده از پیامک ( کارمندان شهرداری و عموم مردم) یا گذاشتن در اخبار و استوری توسط اعضای شورای شهر توزیع شده و با رسیدن به حداقل 500 عدد گزارش نهایی انجام می شود.
در قسمت پایان نظرسنجی با هدف شناسایی جامعه نخبگانی به ویژه در میان جامعه بزرگ شهرداری ، اطلاعات تکمیل کنندگان اخذ و در سیستم ثبت می شود. و در سیستم داشبورد این سامانه خروجی ها به صورت نمودارهای مختلف میله ای، دایره ای و … تحلیل و ارائه می شود.
3- تجمیع برنامه های اعضا شورای شهر در قالب برنامه جامع شورا در افق 1404
با توجه به ضورت تطابق برنامه های اجرایی شهردار با برنامه جامع شورای شهر دوره ششم، ضروری است هریک از برنامه های تدوین شده توسط اعضا محترم اخذ و در این مرحله تجمیع گردد. همچنین پیشنهاد می شود نقد وتکمیل برنامه جامع شهر توسط تیم های کارشناسی و نخبگانی مورد بحث وبررسی قرارگیرد.
4- استخراج شاخص های اختصاصی شهردار براساس اولویت های برنامه جامع شورا
براساس برنامه جامع شورا، شاخص های اختصاصی انتخاب شهردار استخراج می گردد.
5- تلفیق شاخص های عمومی و اختصاصی انتخاب شهردار و طراحی پرسشنامه نخبگانی به روش AHP
پرسشنامه به روش AHP و پرسشنامه های رایج ۵ گزینه ای (طیف لیکرت) طراحی و خروجی نهایی جهت امتیاز بندی مشخص می شود.
6- رتبه بندی امتیازات و انتخابات شهردار
دریافت مستندات و برنامه گزینه های پیشنهادی برای پست ” شهردار ”
رتبه بندی افراد براساس امتیازات و در نهایت انتخاب شهردار اصلح.
7- رصد عملکرد شهردار
رصد عملکرد شهردار در طی دوران مسئولیت براساس شاخص ها وامتیازات به طور مستمر انجام ودرصورت کاهش امتیازات، تذکر، سوال و یا برکناری شهردار صورت خواهد پذیرفت.
I like this blog very much so much great information.